На південному фронті зросла кількість російських артобстрілів: Гуменюк пояснила причину

Війна

Російські окупаційні війська на південному фронті намагаються компенсувати обстрілами з артилерії обмежену можливість завдавати удари з повітря.

Про це в коментарі “24 каналу” повідомила начальниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталя Гуменюк. 

За її словами, загарбники розуміють, що, можливо, не зможуть дочекатися підтримки з повітря, оскільки це дуже небезпечний напрямок для використання авіації.

Гуменюк наголосила, що ворожі війська намагаються компенсувати артилерією неможливість або обмежену можливість використання повітря, зокрема FPV-дронів та будь-яких інших БпЛА, з яких ворог скидає розривні боєприпаси. Тому кількість артилерійських обстрілів збільшилася.

“Переважна їх більшість, звісно, на Херсонщині, але час від часу ворог нагадує про себе і на протилежному березі Дніпро-Бузького лиману. Росіяни здійснюють артилерійські обстріли в напрямку Куцурубської та Очаківської громади”, – повідомила речниця Сил оборони.

Також, за її словами, росіяни намагаються підтягувати на Херсонщину резерви із Запорізького й Кримського напрямків – розгортають додаткові спостережні пости та використовують додатковий особовий склад під час спроб вибити українських бійців з позицій.

“Це використання резерву, який тримали на чорний день. Окупанти підтягують допомогу з кримського хабу, намагаючись збільшити кількість техніки й особового складу на лівобережжі Херсонської області”, – зазначила Гуменюк.

За минулу добу бійці у зоні відповідальності Сил оборони Півдня відбили 11 штурмів. З втратами окупанти були змушені повернутися на свої позиції.

Нагадаємо, російські окупанти на лівобережжі Херсонщини скаржаться на неадекватне командування, координацію між підрозділами та всередині підрозділів, ППО, вогневу підтримку та РЕБ.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *