Перетин кордону за $7 500: у Києві судитимуть організатора схеми

Київ

Підприємливий чоловік організував канал незаконного переправлення громадян через державний кордон України. Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно організатора схеми (ч. 3 ст. 332 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 42-річний мешканець Дніпра організував незаконне переправлення громадян України – чоловіків, у тому числі мешканців Києва, що підлягають мобілізації.

“Схема полягала у виготовленні недостовірних документів про приналежність осіб, які бажають незаконно перетнути кордон, до благодійних організацій та в подальшому внесення таких осіб у електронну базу “Шлях” під виглядом волонтерів з метою подальшого безперешкодного перетину кордону”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Вартість послуги становила 7 500 доларів США.

Наразі обвинувальний акт стосовно організатора схеми скеровано до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Документування злочинної діяльності здійснювалось слідчими СУ ГУНП у м. Києві за процесуального керівництва Київської міської прокуратури та оперативним супроводом Департаменту контррозвідки СБ України.

Нагадаємо, жінка з інвалідністю намагалася вивезти за кордон ухилянта – сина своєї подруги. Стало відомо, як її покарали.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *