Синєгубов назвав основні цілі росіян на Харківщині: подробиці

Війна

Голова Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов, коментуючи нещодавню статтю британського The Telegraph про “новий повномасштабний наступ на Куп'янськ 15 січня”, заявив, що ворог хоче взяти Куп'янськ-Вузловий для перекидання військ на Донбас.

Про це він сказав в інтерв'ю YouTube-каналу LIGA.net.

Синєгубов заявив, що наразі ворог намагається взяти Синьківку, оскільки її захоплення відкриє для нього майбутні перспективи для продовження окупації області та блокування Куп'янська.

“Нижче по карті Куп'янськ-Вузловий, там залізничні маршрути, колії, розв'язки для відправлення російських військ на територію Донецької області. Це основний намір ворога”, — сказав він.

Голова ОВА зазначив, що вище військове керівництво РФ ставило перед собою ціль взяти Куп'янськ-Вузловий ще влітку, потім відтермінувало на осінь, а зараз, нагадав Синєгубов, “чуємо про 15 січня”.

Читайте провідні новини дня:

“Жодних успіхів на Куп'янському напрямку росіяни не мають, хоча атакують дуже сильно. Один такий наступ триває два-три тижні, допоки наші війська не завдадуть їм досить серйозних уражень. Ми очікуємо з дня на день поновлення штурмових дій, що відбулося фактично вчора. Поки що ми не розуміємо, яким буде цей наступ”, — сказав Синєгубов.

За його словами, в активні тижні штурмових дій українські військові відбивали до 15 ворожих атак на Куп'янському напрямку. В одній такій атаці беруть участь близько 10-20 одиниць броньованої техніки та майже 30 особового складу.

Нагадаємо, російські окупаційні війська продовжують наступати на Куп'янському напрямку, що в Харківській області. Втім, загарбники зазнають значних втрат у техніці та особовому складі. Про це в ефірі телемарафону повідомив керівник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *