Універсальне тісто для випічки: перевірений рецепт для пиріжків та булочок

Випічка і страви з борошна
  1. Теплий кефір змішайте з олією. Додайте цукор та сіль. Перемішайте.
  2. Просіяне через сито борошно змішайте з дріжджами. Влийте поступово суміш кефіру і замісіть тісто до однорідності і гладкості. Воно не повинно бути забитим, але й не липнути до рук. Сформуйте з тіста кулю, перекладіть у миску і накрийте харчовою плівкою або рушником. Залишіть у теплому місці на 40-60 хвилин.
  3. Поки тісто підходитиме, приготуйте начинку.
  4. Деко застеліть пергаментним папером. Сформуйте пиріжки, покладіть на відстані один від одного. Поки нагрівається духовка, дайте їм трохи підійти хвилин десять. Змастіть пиріжки жовтком.
  5. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів до золотистого кольору або обсмажте на сковороді на олії.

Поради:

  • Якщо випікатимете солодку випічку, додайте в тісто ванілін або ванільний цукор.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *