Щодня проїжджала до 100 км задля виявлення позицій ЗСУ: затримано зрадницю з Донеччини

Події

СБУ затримала російську агентку – 33-річну мешканку Новогродівки Донецької області. ЇЇ у жовтні 2023-го завербував кадровий співробітник ФСБ. Зрадниця щодня проїжджала до 100 км, щоб виявити позиції ЗСУ поблизу Авдіївки та Мар’їнки.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Зазначається, що у зоні особливої уваги фігурантки були місця базування підрозділів ЗСУ, які залучені до бойових операцій на Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Прихильниця ворога самостійно об’їжджала населенні пункти в районах Курахового, Мирнограда, Селідового, Новогродівки та Михайлівки.

“Для виявлення та фіксації позицій українських військ зловмисниця могла проїхати громадським транспортом до 100 км поблизу передової за день”, – йдеться у повідомленні. 

Розвіддані потрібні були окупантам для планування власних бойових операцій, зокрема ракетно-артилерійських обстрілів позицій українських військ на східному фронті.

Співробітники СБУ своєчасно викрили російську агентку. Жінку затримали у власному помешканні. У неї вилучено мобільний телефон. Для комунікації з ФСБ вона використовувала анонімний чат у месенджері, а відомості передавала як текстові повідомлення та позначки на електронних картах.

Росіяни завербували жінку дистанційно. У поле зору РФ вона потрапила через свою антиукраїнську активність у соцмережах, зокрема заборонених в Україні.  За виконані завдання зловмисниця отримувала від російського куратора “винагороду”, яка надходила на її банківську картку.

Як повідомлялося, СБУ затримала в Херсоні колаборантку, яка примусово паспортизувала місцевих мешканців. Як зазначається, жінка підтримала російських окупантів та увійшла до керівного складу так званого “управління праці та соцзахисту РФ”. 

Читайте провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *