Зеленський розповів про “секретну” далекобійну зброю у ЗСУ: Ігнат прокоментував

Війна

Президент Володимир Зеленський заявив, що союзники передали ЗСУ далекобійну зброю. Втім, про неї наразі не можна говорити. В Повітряних силах зауважують, що “всі прекрасно розуміють, які це засоби”.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Знаєте, я б не хотів особливо коментувати слова президента. Всі прекрасно розуміють, про що йдеться. Не збили, мабуть, а знищили. Збити – це більше стосується у небі”, – сказав Ігнат.

За його словами, йдеться про “ті речі, які всі вже давно обговорили і дещо призабули” – знищення як російських гелікоптерів, так і літаків на ворожих аеродромах базування.

“Саме про це, імовірно, говорив президент. Тому, звісно, засоби, які нам постачають партнери, високоточна далекобійна зброя – це саме те, що потрібно нам для стримування агресора. Як у повітрі, так і завдавання йому ударів по землі. Всі прекрасно розуміють. які це засоби. Це і крилаті ракети, і балістичні ракети, які потрібні Україні для того, щоб відбивати повітряний тероризм агресора”, – пояснив речник ПС.

Заява Зеленського

Днями президент Володимир Зеленський заявив, що союзники передали українським військовим далекобійну зброю. За її допомогою за добу знищили 26 вертольотів.

“Партнери передали нам деяку далекобійну зброю. Я не говоритиму яку, але партнери зрозуміють. Ми нею знищили 26 вертольотів за добу, 12 літаків, які піднімалися і били потім ракетами, проти яких ці системи і працювали. Ми 12 знищили за раз. Просто було чим”, – розповів Зеленський.

Він уточнив, що за допомогою такої зброї Україна захищалася.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський повідомляв, якої зброї Україна потребує найбільше. Йдеться про системи протиповітряної оборони.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *