Кинув гранату – і вже на фронт: Арахамія різко висловився про неналежне навчання мобілізованих

Війна

У комітеті Верховної ради, обговорюючи новий законопроєкт про мобілізацію, багато часу присвятили темі навчання мобілізованих. Парламент хоче, щоб у новому законі була норма про обов'язковий навчальний курс.

Про це голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія повідомив в ефірі телемарафону.

“Ми зустрічалися багато з військовими, вони нас, у принципі, всі політсили, запевнили, що мобілізацію треба проводити, нам треба її продовжувати… Ми їх почули, тому що вони аргументовано казали, де їм не вистачає людей, яких саме людей”, – зазначив Арахамія.

“Ми дуже-дуже багато уваги присвятили в цих дискусіях підвищенню рівня навчання в навчальних центрах”, – додав він.

Читайте провідні новини дня:

За словами лідера фракції, є багато історій, коли людину мобілізували, вона начебто навчилася, має вже пройдений курс. А потім на передовій виявляється, що вони одну гранату кинули, постріляли два ріжки і більше жодних навичок не мають.

“Ми кажемо, що таким чином ми не будемо більше пропускати. Прямо в законі в рекомендаціях записали, що має бути обов'язковий курс. Щоб ми розуміли, що навчені солдати збережуть свої життя і будуть захищати країну. А ненавчені солдати – це російська модель, ми не хочемо таку модель застосовувати в Україні”, – наголосив Арахамія.

Нагадаємо, Верховна Рада може ухвалити законопроєкт про мобілізацію – вже допрацьований документ з пропозиціями нардепів – за кілька тижнів. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Арахамія: Мобілізацію треба робити! Вона стосується майже кожної хати!

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *