Навіщо в розсаду додавати йод: про цю хитрість знають лише досвідчені господарі

Різне

У січні городники вже починають висівати насіння на розсаду, щоб на початку літа отримати перший урожай. Це, зокрема, це стосується тих культур, які мають тривалий час проростання. І щоб розсада виросла міцною і потім дала рясний урожай, її треба підживлювати. Розповідаємо, навіщо досвідчені господарі використовують для цього саме йод.

Навіщо підживлювати розсаду йодом

Розсада, яка висівається взимку, потребує сприятливих умов для свого зростання і розвитку – без цього не буде щедрого урожаю. Досвідчені городники не поспішають використовувати куплені добрива, вони винайшли спосіб, як підживити свої рослини всіма необхідними корисними речовинами за допомогою йоду.

Йод – це вкрай важливий макроелемент, який допомагає рослинам розвиватися і бути міцними. Для приготування підживлення знадобляться лише три літри води і дві краплі йоду. Додайте у фільтровану воду кімнатної температури дві краплини йоду, перемішайте і рясно полийте цим добривом свою розсаду. Цього підживлення цілком вистачить, щоб городина швидко росла і була міцною.

Наступне таке підживлення можна зробити після того, як ви висадите розсаду у відкритий ґрунт.

Якщо розсада хворіє і не хоче рости: чим полити

Коли розсада починає чахнути і не йде в ріст, її можна вилікувати простим методом. Для цього знадобляться два інгредієнти, які, напевно, є на вашій кухні. Щоб зробити живильний розчин, візьміть п’ятдесят грамів сухих дріжджів і змішайте їх з однією столовою ложкою оцту. Розведіть суміш у п’яти літрах чистої води кімнатної температури, добре перемішайте і поставте на дві доби до темного місця.

За цей проміжок часу дріжджі почнуть бродити, виділятимуть азот, вітаміни, мінерали та інші мікроелементи, які необхідні для зростання і розвитку рослин. Через дві доби додайте у приготовлене добриво ще п’ять літрів води кімнатної температури – і можна поливати розсаду.

Читайте також:

Яке насіння огірків купувати, щоб отримати рясний урожай: 5 найкращих сортів

Що треба сіяти в січні на розсаду, щоб отримати щедрий урожай вже на початку літа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *