Братчук – про наслідки збиття А-50 та Іл-22М: “Стане величезним ляпасом для РФ”

Події

Україна починає мати вогневі засоби ураження, якими може збивати “жирні” цілі окупантів. 

Про це розповів речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук в ефірі телемарафону.

“Версії можуть бути різноманітні. Зараз є робоча версія стосовно Іл-22, що попрацювала російська ППО. Що стосується літака, який ми дійсно сподіваємося, чекаємо офіційної інформації Повітряних сил, поповнив підводний флот Російської Федерації і знаходиться на борту авіаносця “Москва”, то зрозуміло, що Україна сьогодні починає мати вогневі засоби ураження, які для ворога є по-перше невідомимим, по-друге, ми можемо наносити ті удари, які є неочікуваними. Особливо в тій операційній зоні, яку ворог ще донедавна вважав своєю. Наприклад, ми можемо говорити про південний напрямок”, – зауважив він. 

Братчук підкреслив, що російська авіація почувалася досить спокійно до грудня минулого року. Зараз ситуація змінилася. 

“Тому що нахабність тактичної ворожої авіації відзначалася все більше і більше. Тому сподіваємося, що це ураження буде дійсно офіційно підтверджено, і це стане величезним ляпасом для РФ”, – сказав він. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Очі і вуха росіян! Над акваторією Азовського моря зникли одразу два літаки РФ

На його думку, збиття А-50 – “це не просто емоційний ляпас, це буде сприяти поліпшенню ситуації з авіаційною компонентою на південному напрямку. Це – очі і вуха російської авіації”. 

Нагадамо, ввечері 14 січня з'явилася інформація, що над Азовським морем збили унікальний літак-розвідник РФ А-50 і підбили Іл-22М. Офіційно Україна не підтверджувала.

Читайте провідні новини на сьогодні

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *