ISW зафіксував просування окупантів в районі Кремінної та Бахмута: де і який вигляд має мапа бойових дій

Війна

Американські аналітики заявляють про просування російських окупантів поблизу Кремінної Луганської області та Бахмута Донецької області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), які посилаються на супутникові фотографії.

Геолокаційні кадри, опубліковані 15 січня, показують, що російські війська просунулися на північ від Діброви (на південний захід від Кремінної). В ISW посилаються на російські та українські джерела, які нібито заявили про позиційні бої:

  • на північний схід від Куп’янська поблизу Синьківки;
  • на схід від Куп'янська поблизу Петропавлівки; на північний захід від Кремінної поблизу Макіївки та Площанки;
  • на захід від Кремінної біля Тернів, Торського, Ямполівки;
  • на південний захід від Кремінної поблизу Серебрянського лісництва та Діброви;
  • на південь від Кремінної біля Білогорівки та Григорівки. 

Російські мілблогери, посилаючись на якісь невідомі українські джерела, стверджували, що їхні війська просунулися в районі Макіївки. Втім, в ISW це не підтверджують.

Також американські аналітики, посилаючись на геолокаційні кадри від 15 січня, заявляють нібито про просування окупантів поблизу Бахмута, а саме на північ від Кліщіївки.

“Російські та українські джерела стверджують, що позиційні бої точилися на північний схід від Бахмута поблизу Веселого та Верхньокам'янського; на північний захід від Бахмута біля Богданівки; на захід від Бахмута біля Іванівського; і на південний захід від Бахмута біля Кліщіївки та Андріївки”, – заявляють в ISW.

Нагадаємо, в ISW назвали дати “нового наступу РФ”. ТСН.ua проаналізував інформацію, опубліковану у матерів. Чи можна їй довіряти – читайте ТУТ.

Читайте провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *