Taurus для України: у ВР пояснили, що відбулося із законопроєктом про постачання ракет

за кордоном

Увечері 17 січня у Німеччині відхилили пропозицію парламентської фракції ХДС/ХСС, яка закликала федеральний уряд поставити Україні ракети Taurus. Заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки Єгор Чернєв пояснив ситуацію тим, що законопроєкт було відхилено через порушення процедури і намагання використати це для вузькопартійного піару.

Про це Єгор Чернєв повідомив увечері 17 січня у Facebook.

“Щойно зв'язався зі своїми друзями з Бундестагу з приводу новини, що німецький парламент нібито відмовився передавати нам ракети Таурус. Все виявилося простіше”, – повідомив Єгор Чернєв.

За його словами, законопроєкт, за який проголосували 178 нардепів, а 485 виявилися “проти”, був окремим документом частини опозиції, який вона хотіла без погодження з іншими винести на голосування.

“Законопроєкт було відхилено не по суті, а через порушення процедури і намагання використати це для вузькопартійного піару. План внести на розгляд Бундестагу спільний законопроєкт усіх фракцій залишається чинним”, – пояснив Чернєв.

Він також додав, що, ймовірно, голосування за законопроєкт відбудеться до 22 лютого.

“Отже, підготовка до “штурму” офіса Шольца триває”, – наголосив Чернєв.

Раніше очільник опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Німеччини Фрідріх Мерц заклив канцлера Олафа Шольца надати Україні далекобійні ракети Taurus, які, на його думку, можуть зруйнувати Керченський міст.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Джо Байден і канцлер Німеччини Олаф Шольц розмовляли щодо подальшої підтримки України в умовах повномасштабної війни проти РФ.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *