Економіка РФ продовжує розвалюватися: як війна знищує самого агресора

Економіка

Хоча Росія продовжує заперечувати те, що війна в Україні негативно впливає на російську економіку, проте факт залишається фактом: у Росії розпочався процес глибокої рецесії. А ліквідні активи російської економіки за майже два роки після початку повномасштабної війни в Україні зменшились удвічі.

Про це повідомляє інформагентство Bloomberg. 

Видання посилається на офіційні дані російських міністерств і Центробанку ― а реальна картина може бути ще гіршою. Під ліквідними активами маються на увазі гроші в національному резервному фонді ― ті, які можна швидко пустити на ті чи ті потреби. Наразі російська влада так і робить: кілька трильйонів рублів пішли на покриття бюджетного дефіциту, ще кілька ― на підтримку життєдіяльності стратегічно важливих підприємств. 

“Якщо ринок нафти продовжить мляво реагувати на загострення на Близькому Сході й ціна на пальне не підніметься ― вже за два роки резервний фонд РФ вичерпається. Але вже поточна ситуація робить країну неготовою до неочікуваних, шокових ситуацій”, – пише видання.

Нагадаємо:

Раніше експерти повідомляли, що російська економіка може фінансувати війну ще орієнтовно рік, потім потрібно зробити вибір – завершувати бойові дії чи заганяти росіян у ще більшу бідність.

Видання The Telegraph повідомило про зменшення російських резервів. Так, у Росії майже вдвічі скоротилися доходи від продажу нафти (цього року скоротяться ще на 43%). Країна втрачає робочу силу через втрати на фронті та втечу за кордон ухилянтів від мобілізації. Іноземні інвестиції зникли, рубль впав, а інфляція набирає обертів.

Видання CNN наприкінці червня інформувало, що 2022 року російську економіку врятували рекордні ціни на енергоносії. Проте вже невдовзі наслідки від дії санкцій підведуть РФ до економічної ями.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *