В Авдіївці відбуваються “гойдалки”: військовий оглядач детально описав ситуацію

Війна

У районі Авдіївки зберігається стабільно важка ситуація, яка триває ще від жовтня 2023 року, коли угруповання російських окупаційних військ (РОВ) чисельністю понад 30 тисяч осіб розгорнуло наступ на містечко у спробі його оточення та захоплення. 

Про це у п’ятницю, 19 січня, написав у своєму огляді військовий аналітик Олександр Коваленко. 

За його словами, зараз на Авдіївському напрямі оперує угруповання окупантів чисельністю близько 45 тисяч. Але ні оточити, ні захопити містечко уже понад 3 місяці росіяни не можуть.

Оглядач перерахував напрями особливо жорстоких дій РОВ:

  • з Красногорівки на Степове силами 15-ї ОМСБр 2-ї ОВА;
  • з Кам'янки у напрямку Авдіївки силами 114-ї ОМСБр 1-ї АК і 30-ї ОМСБр 2-ї ОВА;
  • з Василівки у напрямку Авдіївки силами 114-ї ОМСБр 1-ї АК;
  • з Водяного, Спартака та Опитного – 55-а ОМСБр 41-ї ОВА;
  • з Водяного на Північне силами 55-ї ОМСБр 41-ї ОВА;
  • у промзоні оперують підрозділи ДРШБр “Ветерани” та 1-а ОМСБр 1-ї АК.

“Бойові дії носять часом позиційний характер, який ще можна назвати гойдалками. Спроби РОВ закріпитися в зоні коксохіма, так само як на південній промці припиняються і після утримання противником позиції кілька годин він звідти вибивається”, – зауважив Олександр Коваленко.

Він уточнив, що спроба російських окупантів прорватися у напрямку промзони коксохімічного комбінату зазнала повного провалу в районі піщаного кар'єру.

“Ситуація в Авдіївці буде критичною, якщо РОВ захоплять із півночі Степове-Бердичі-Семенівку, а з півдня Північне-Тоненьке та траса 0542 опиниться в зоні ураженні з легкої стрілецької [зброї]. Решта – це стабільно важка ситуація у межах позиційного протистояння. Інакше в Авдіївці просто не може бути. І вона такою буде через місяць. І через два…” – спрогнозував аналітик.

Нагадаємо, українські війська на Авдіївському напрямку успішно знищують бронетехніку РФ, якою загарбники підтримують піхоту. За три дні росіяни втратили 41 одиницю бронетехніки. 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *