Двох фігурантів “справи Мазепи” відправили під варту

Події

Увечері в п’ятницю, 19 січня, Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід двом фігурантам справи бізнесмена Ігоря Мазепи, якого звинувачують в організації злочинної групи, що протиправно заволоділа землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди Київської ГЕС.

Про це повідомив прокурор Євген Сльота в коментарі hromadske.

За його словами, суд частково задовольнив клопотання прокуратури, відправивши підозрюваних під варту. Щоправда, суму застави в розмірі 500 млн грн, яку просила сторона обвинувачення, було суттєво зменшено. Підозрювані можуть вийти зі слідчого ізолятора, якщо внесуть 45 млн і 20 млн грн.

У цьому ж суді також відбувається засідання щодо обрання запобіжного заходу самому Ігорю Мазепі. Свого рішення щодо головного фігуранта справи судді наразі не ухвалили. Прокуратура вимагала для затриманого тримання під вартою з можливістю вийти на свободу, сплативши заставу в розмірі 700 млн грн.

Також суд має намір розглянути запобіжний захід братові бізнесмена Юрію.

Нагадаємо, в четвер, 18 січня, Державне бюро розслідувань затримало українського бізнесмена, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час проходження україно-польського кордону на КПП Медика-Шегині. Також правоохоронці затримали його брата та ще двох спільників.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *