Наскільки захищений реєстр військовозобов’язаних: у Міноборони дали відповідь і пояснили, чи є ризики

Події

На реєстр військовозобов’язаних отримано атестат відповідності комплексній системі захисту інформації. Це по факту – багаторівневий захист тих даних, які містяться в цьому реєстрі.

Про це заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону.

Посадовиця підкреслила, що доступ до реєстру не є публічним, до нього мають доступ тільки відповідальні особи.

“Реєстр “Оберіг”, реєстр військовозобов'язаних призовників і резервістів працює вже. Він працює в бойовому промисловому своєму форматі. На реєстр було отримано атестат відповідності комплексній системі захисту інформації. Це по факту – багаторівневий захист тих даних, які містяться в цьому реєстрі. Доступ до реєстру не є публічним, до нього мають доступ тільки відповідальні особи. Будь-які зміни до реєстру фіксуються і підтверджуються електронними підписами. На даний момент ми можемо констатувати, що всі необхідні заходи щодо збереження даних військовозобов'язаних проведено в повному об’ємі”, – наголосила Черногоренко.

Заступниця міністра оборони зазначила, що обмін між реєстрами підсилить і прискорить роботу ТЦК та СП, вона стане більш сервісоорієнтованою.

“Така робота має бути переведена в цифровий формат. Ми матимемо можливість оцифровувати згодом і не вести паперові особові справи і зможемо мати можливість прискорювати мобілізацію, робити її більш розумною, більш цільовою”, – підсумувала Катерина Черногоренко.   

Нагадаємо, Міністерство оборони України планує запустити електронний кабінет військовозобов'язаного у другому кварталі поточного року.

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *