Допомога Україні: Байден сподівається на вирішення питання наступного тижня

Війна

Президент США Джо Байден 19 січня заявив, що сподівається на укладення угоди в Сенаті щодо американо-мексиканського кордону, що є одним з ключових питань на шляху до прийняття допомоги Україні, вже наступного тижня. Байден заявив, що він готовий до “масштабних змін”.  

Про це пише Reuters.

Республіканці в Конгресі заблокували надзвичайне фінансування України, намагаючись просувати нову політику безпеки на кордоні США та Мексики. Вони звинувачують політику Байдена в напливі іммігрантів до США.

“Я думаю, що наступного тижня ми зможемо щось зробити, принаймні в Сенаті, і я сподіваюся, що це буде двопартійний пакет. Тепер питання до спікера і республіканців у Палаті представників, чи готові вони діяти так само?”, -наголосив Байден.

Як пише видання, деякі республіканці у Палаті представників погрожують спробувати змістити спікера Майка Джонсона, якщо він винесе на голосування угоду про безпеку кордонів як частину пакету, який також включатиме допомогу Україні.

Джо Байден визнав, що зміни в імміграційній політиці необхідні.

“Я готовий вирішити цю проблему, я дійсно готовий – масштабні зміни, і я маю на увазі це щиро. Я вважаю, що нам потрібні значні зміни в політиці на кордоні, в тому числі зміни в нашій системі надання притулку”, – сказав президент США.

Байден не став уточнювати подробиць, але пізніше сказав журналістам, що кордон не захищений.

Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр раніше заявила журналістам, що переговори з сенаторами-республіканцями і сенаторами-демократами були продуктивними і обнадійливими, але відмовилася надати подробиці.

Нагадаємо, Байден підписав тимчасовий бюджет, щоб уникнути урядового шатдауну.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *