У ЗСУ розповіли про ракетну небезпеку з Чорного моря: подробиці

Війна

Станом на ранок 20 січня у Чорному морі ситуація залишається стабільною. Штормова погода не дозволяла росіянам здійснювати активності в акваторії. Втім, ракетна небезпека – висока. 

Про це заявила в ефірі телемарафону керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

За її словами, наразі корабельне угруповання фактично згорнуто. Втім, окупанти все ж таки провели ротацію ракетоносіїв у Чорному морі.

“Очевидно, екіпаж “Адмірала Макарова” остаточно “захитався”, тому що всю штормову тяганину вони провели саме у відкритому морі, хоча і неподалік Новоросійська. Зараз на бойовому чергуванні – малий ракетний корабель, але ракетної небезпеки це не корегує. Вона залишається дуже високою. Ті самі вісім “Калібрів” напоготові і можуть бути застосовані будь-якої миті”, – наголосила Гуменюк. 

Військово-морські сили ЗСУ підтверджують, що у Чорному морі перебуває два ворожі кораблі, серед яких є один носій крилатих ракет “Калібр”. Загальний залп – до 8 ракет.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: РФ атакує дронами з осколковими боєприпасами! “Шахеди” розлетілись Україною. ДЕТАЛІ нічної атаки

Крім того, по одному судні російська армія зосередила в в Азовському і Середземному морях. 

Як повідомлялося, у ЦПД попереджують про підвищену небезпеку ракетних обстрілів – загроза значно зросла після знищення літаків А-50 та Іл-22. Залякування українців та зниження морального духу є пріоритетами російських загарбників.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *