Яка ще зброя, окрім F-16, здатна змінити хід війни: Ігнат дав відповідь

Війна

Україні потрібно від партнерів отримати інструмент, щоб закінчити війну. І цей інструмент і є високотехнологічна далекобійна зброя.

Про це заявив в ексклюзивному інтерв'ю “Фокусу” речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Ми не можемо воювати з армією, яка нас обходить кількостю та ще й по технологіях. Нам потрібно від партнерів отримати інструмент, щоб закінчити війну. І цей інструмент і є високотехнологічна далекобійна зброя. Наприклад, ATACMS. Чекаємо на рішення німецького уряду про Taurus. Є StormShadow, тому треба, щоб до британських та французьких ракет доєдналися німецькі. Нам важливо мати кількість, щоб бити ворога ефективніше. Тоді це буде серйозна допомога нашим побратимам з Сухопутних військ. Ми розуміємо, в яких умовах вони зараз воюють на фронті. Якщо тут погода за вікном в тилових регіонах погана, то там — умови стають непростими. Стріляє артилерія, стріляє авіація, над головою дрони, які летять тебе знищувати. Це надзвичайно важка праця”, – зазначив він.

Ігнат нагололосив , що саме тому питання заміни хлопців на якийсь час, проведення ротацій надзвичайно гостро стоїть, бо важко у таких умовах.

“Тому авіаційна підтримка дуже важлива, зокрема та, про яку ми говорили з вами — це і завдавання ударів на далеких підступах, щоб зменшити постачання ворожих боєприпасів і логістики”, – підсумував речник Повітряних сил.

Нагадаємо, раніше Юрій Ігнат пояснив, як винищувачі F-16 зможуть змінити хід війни. Перевага у повітрі на лінії бойового зіткнення на підконтрольній Україні та окупованій території – це ключ до успіху операцій.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *