Смачне печиво на швидку руку за 30 хвилин: лише одне яйце та пів склянки кефіру

Випічка і страви з борошна

Як приготувати ароматне, хрумке та ніжне печиво до чаю? Дуже просто, ділимося секретом. 

Інгредієнти для печива:

  • яйце – одне,
  • цукор – 2 ст.л,
  • кефір – пів склянки або 100 г,
  • борошно 250-300 г,
  • розпушувач — чайна ложка,
  • сіль – пів чайної ложки,
  • олія – 4 ст.л

Приготування печива:

  • Розбиваємо яйце, додаємо до нього дві столові ложки з гіркою цукру. Додаємо пів чайної ложки солі. Збиваємо вінчиком.
  • Вливаємо 4 ст. ложки олії.
  • Додаємо пів склянки теплого кефіру. Перемішуємо.
  • Всипаємо муку. Тісто повинно трохи прилипати до рук. Додаємо розпушувач. Перемішуємо.
  • Робоче місце присипаємо борошном та розкачуємо тісто завтовшки один см. Далі перекладаємо на деко із застеленим пергаментом. Посипаємо цукром та придавлюємо трохи качалкою.
  • Нарізаємо на квадратики, на  кружечки, будь-які фігурки.
  • Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *