21 січня — яке церковне свято, що не можна робити в день Максима Сповідника і чому

Різне

Сьогодні, 21 січня, в православному календарі день пам’яті преподобного Максима Сповідника. Максим Сповідник був видатним християнським богословом, неоплатоніком, чернецем і мучеником. Він народився в Константинополі 580 року і виріс в аристократичній сім’ї. Він відмовився від придворного життя і постригся в монастирі, де став ігуменом. Він боровся проти єресі монофелітизму, яка заперечувала дві волі в Христі — божественну і людську. Він писав багато творів про христологію, духовне життя, космологію і етику. Він був засуджений на заслання і помер 662 року від наслідків катувань. Церква вшановує його як святого і Церковного Вчителя.

Прикмети 21 січня

  • Сонячна і безхмарна погода до швидкого морозу і ранньої весни.
  • Сильний вітер — весна прийде пізно.
  • Вночі небо зоряне — урожай буде багатим.

Що сьогодні не можна робити

Під особливою забороною на Максима Сповідника сварки з рідними та близькими людьми. Здавна вірили, що вони принесуть проблеми зі здоров'ям. Також не варто насміхатися над людьми, які зазнали в чомусь невдачі. Інакше ви опинитесь на їхньому місці. Категорично заборонено позичати сіль — разом з нею ви віддасте сімейне щастя.

Що можна робити сьогодні

Цього дня потрібно згадати добрим словом та молитвою всіх тих, хто хоча б раз приходив до вас на допомогу. А ще краще подякувати хорошою справою, яка тепер допоможе в чомусь їм.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *