Окупанти зробили “скид” під час евакуації пораненого: як у Дніпрі врятували бойового медика (фото, відео)

Ексклюзив ТСН

Бойовий медик під час евакуації пораненого з поля боя отримав травму. Уламками йому посікло тіло, ногу довелося ампутувати. До лікарні Дніпра його доправили у вкрай тяжкому стані.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Анастасії Невірної.

Микола – бойовий медик, на фронті був від перших днів. На Бахмутському напрямку ледь не загинув, витягаючи пораненого побратима з поля бою.

“Уклали його на ноші і я тягнув його по снігу за собою. Безпілотник над нами завис і зробив “скид”. Мені осколками під коліно попало, ліву ногу посікло, трохи у праву, нижче поясниці”, – розповів Микола.

Допомогу бойовому медику надали на місці, однак ногу врятувати не змогли. Далі – довга евакуація до Дніпра. До лікарів потрапив уже ледь живий з наднизьким тиском і гемоглобіном. Там медики провели складну операцію. Одужувати допомагає кохана дружина. Вона відз перших днів поряд у реанімації.

Микола – лікар-реабілітолог за фахом. Ще до повномасштабного вторгнення вчив військових тактичній медицині. Тож просто на лікарняному ліжку отримує пропозицію роботи – працювати в реабілітаційному центрі в Дніпрі.

Над пропозицією Микола обіцяє подумати. Однак після відновлення, попри ампутацію, хотів би повернутися до свого батальйону. Щоб своїми знаннями і вмінням допомогти наближати перемогу.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 14:00 за 22 січня 2024 року | Новини України

Нагадаємо, в Україні опанували нову технологію протезування важкопоранених.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *