ЄС може ухвалити рішення щодо заморожених активів Росії – Боррель

Політика

Міністри закордонних справ країн ЄС розглянули варіанти використання прибутків від утримання заморожених російських активів, тому Євросоюз наближається до спільного політичного рішення в цьому питанні.

Про це у Брюсселі заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель, – пише Укрінформ. 

«Щодо заблокованих російських активів. Ми можемо говорити, що маємо політичну згоду завершити цю роботу на основі пропозицій, які ми представили у грудні, із фокусом уваги на нарахуваннях. На цей час йдеться про нарахування, про відсотковий прибуток, і я переконаний, що це буде завершено невдовзі», – розповів Боррель. 

Мовляв, дискусії будуть продовжені на рівні послів, але «угода наближається».

«Дуже потужний поштовх для цих рішень має бути зроблений до наступного засідання Ради міністрів із закордонних справ», – резюмував високий представник ЄС.

Нагадаємо, раніше видання The Financial Times підтримало ідею, що Євросоюз та США повинні вилучити заморожені активи Росії і передати їх Україні. Видання повідомило, що у випадку з Україною вже існує реєстр збитків, який веде Інститут KSE, який станом на червень 2023 року оцінив їх у понад 250 мільярдів доларів через пошкодження нерухомості та інфраструктури, а також економічні втрати від повномасштабної війни. Важко отримати точні цифри щодо того, скільки російських грошей заморожено в Європі та США, але більшість оцінок каже про близько 300 мільярдів доларів.

Читайте провідні новини на сьогодні:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *