ВООЗ попереджає про різке зростання захворюваності на кір в Європі

за кордоном

В Європі зафіксували тривожні темпи поширення захворюваності на кір. Спеціалісти заявляють про 30-кратне зростання.

Про це з посиланням на Всесвітню організацію охорони здоров'я пише Bloomberg.

Як зазначається, в період від січня до жовтня минулого року в Європі зареєстрували понад 30 тисяч випадків кору. Для порівняння – 2022 року таких випадків було 941. Водночас із загальної кількості хворих торік госпіталізовані були майже 21 тисяча осіб, п’ятеро померли.

У ВООЗ вважають, що це зростання ставить під загрозу прогрес на шляху до подолання хвороби. Значною мірою пов’язано це з низьким рівнем охоплення вакцинацією, оскільки пандемія призвела до пропущених серед дітей щеплень.

За даними ВООЗ, у період від 2020-го до 2022 року понад 1,8 мільйона немовлят в Європі не отримали щеплення від кору. Водночас європейські країни намагаються провести кампанії з надолуження пропущених щеплень.

“Вакцинація – єдиний спосіб захистити дітей від цієї потенційно небезпечної хвороби”, – заявив регіональний директор ВООЗ в Європі Ганс Клюге.

Нагадаємо, що за січень в Україні зареєстрували випадки нового субваріанту штаму коронавірусу Омікрон – JN.1, який називають “Дженні”. Відомо, що загалом 9 людей захворіли.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *