Лікарі назвали овоч, який треба їсти кожного дня: бореться з ожирінням і зменшує набряки тіла

Здоровя

Селера за корисними властивостями випереджає навіть деякі лікарські рослини. Цей овоч містить купу мінералів, вітамінів й антиоксидантів, які сприяють міцному здоров’ю. Лікарі рекомендують вживати селеру тим, хто має проблеми із серцем, високим тиском і нервовою системою. Також селера є вкрай ефективним засобом для попередження атеросклерозу, ожиріння та діабету. Розповідаємо, яка користь цього овоча і як правильно його вживати.

Яка користь селери для здоров’я людини

  • Підвищує імунітет. Селера містить флавоноїди – це антиоксидантні сполуки, які захищають наш організм від вільних радикалів, що спричиняють захворювання на рак. Також антиоксиданти здатні зміцнювати імунну систему.
  • Допомагає при запаленнях. Овоч містить сполуки, що зменшують біль та набряки від артриту, подагри та остеоартриту.
  • Регулює тиск. Селера має фталід – це речовина, яка здатна знижувати високий артеріальний тиск.
  • Запобігає зневодненню організму. Так як овоч на 95% складається з води, то він запобігає зневодненню і прекрасно втамовує спрагу.
  • Покращує обмін речовин та процеси травлення. Селера містить велику частку клітковини, тому позитивно впливає на роботу кишківника, запобігає скупченню газів, запорам та діареї.
  • Знижує холестерин. Ця рослина корисна для здоров’я серцево-судинної системи завдяки тому, що підвищує еластичність судин. А її харчові волокна здатні в рази знижувати рівень поганого холестерину в крові.
  • Для чоловічого здоров’я. Селера може допомогти при лікуванні хронічного простатиту. А також діє як потужний афродизіак.
  • Для швидкого схуднення. Оскільки овоч має дуже низьку калорійність, його варто додавати в раціон під час дотримання різноманітних дієт для схуднення.

Як краще вживати селеру

Селера дуже корисна і невимовно смачна, її можна їсти свіжою, смаженою та запеченою. Овоч додають у супи, салати, овочеві та м’ясні страви.

У якому вигляді краще їсти селеру:

  • Можна додавати стебла селери в салат або смузі.
  • Використовуйте селеру як складник до супу чи рагу.
  • Це прекрасний варіант для запікання на гарнір.
  • Варто робити соки з селери із додаванням інших овочів чи фруктів.

Читайте також:

Лікарі назвали напій, що лікує всі хвороби: знижує тиск, зміцнює кістки і розганяє метаболізм

Які солодощі лікують грип і застуду: ці ласощі вмить поставлять вас на ноги

Чай, що лікує 50 хвороб: як приготувати цілющий напій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *