Мобілізація по-одеськи: новий скандал із ТЦК шокував українців (відео)

Ексклюзив ТСН

Одеський ТЦК вже традиційно світиться у новинах зі своїми способами мобілізації. І от знову скандал. Містяни просто шоковані.

Що трапилося цього разу, розповіла в ексклюзивному сюжеті для TSN.ua журналістка Вікторія Гнатюк.

Новий скандал в Одесі

Вже чи не традиційно місцеві працівники ТЦК залітають до маршруток і намагаються витягнути чоловіків, принаймні так стверджують місцеві пабліки. Нове відео вже стабільного способу мобілізації одеських військкомів з’явилося 23 січня.

@kurs_odessa #kursodessa #курсодесса #odessa #одесса #2024 #одеса #новости #тцк ♬ оригинальный звук – Курс Одесса

 

“Кіпіш” не вперше

Ці відео миттєво розлетілися мережею, адже напередодні схожий скандал уже був. Тоді скандал із ТЦК у маршрутці закінчився прокляттям нібито білої відьми. Попри те, що представник військкомату сказав, що сам лише нещодавно повернувся з-під Бахмута, жінка його прокляла, поки заступалася за іншого чоловіка.

@kurs_odessa #kursodessa #курсодесса #одесса #odessa #2024 #тцк ♬ оригинальный звук – Курс Одесса

ТЦК ніхто не слухає

У місцевих Telegram-каналах пишуть, що подекуди військкоми не заходять до самого транспорту, а просять по-доброму чоловіків віком від 27 років вийти із салону для перевірки документів. Втім, ніхто не реагує.

@odessatiktok Утренняя мобилизация в одесских маршрутках #одессавоенкомат #одессатцк #тцк #влк #одесавійськкомат #одесса #одесавійськомат #військкомат #військомат #одеса #повестки #повесткираздают #одесаповістки  #повесткинаулице #одессаповестки #повісткинавулиці #одесатцк #мобилизация #маршрутка #маршруткаодесса #роздаютьповістки  #раздаютповестки  #повісткавмаршрутці  #повесткивмаршрутке  #маршруткаодеса ♬ оригінальний звук – Хуевая Одесса

Конфлікти через відео

В інших випадках заходять до маршрутки – і починаються конфлікти. Люди їх виганяють, особливо ґвалт піднімають жінки. Здебільшого конфлікти через відеознімання.

Читайте провідні новини:

Жорін висловився про скандали в Одесі

Днями, після чергового скандалу в Одесі, на захист військових став майор ЗСУ, екскомандир полку “Азов”, заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін. Він зазначив, що серед працівників ТЦК і справді багато бійців з передової, котрі пережили тяжкі поранення, і зазначив, що люди до всіх цих людей мають ставитися з повагою.

Але й не заперечує, що є працівники ТЦК, які переходять межі, а отже, мають за це відповідати.

Реакція ТЦК та чому такі методи не допомагають у мобілізації

На такі скандали в Одеському ТЦК вже не реагують, принаймні немає жодного коментаря на офіційних сторінках у соцмережах. Звісно, що за порушення прав громадян винні мають відповідати, втім, нікуди не подівся і ворог, війну за нас ніхто не виграє.

Але зараз складається враження, що й дихати не можна – суцільні заборони, обмеження і порушення прав людини. Мобілізація потрібна, але от такі силові протиправні методи зовсім не мотивують.

Заява Зеленського

Водночас днями президент України Володимир Зеленський у своєму новому інтерв’ю британському телеканалу Channel 4 News заявив, що не бачить потреби мобілізовувати пів мільйона людей на війну.

“Я на сьогодні, я особисто, не бачу поки що потреби мобілізувати пів мільйона людей, я вважаю так. Не тому, що мені хочеться якось зараз відповісти і комусь сподобатися. Просто це не тільки життя, життя номер один, а друга історія – це є відповідні дії, і є відповідні операції, і тому я сьогодні не побачив поки що достатньо зрозумілих деталей для того, щоб сказати, що пів мільйона треба мобілізувати. А третє, я хотів би вам просто сказати, що це ще гроші, і якби хто там не ставився, всі ці фінанси – вони точно не приходять від партнерів. Я хочу, щоб усі зрозуміли, всі ці заробітні плати для наших військових – все це дає український бюджет. І тому коли ми говоримо пів мільйона, треба думати, є запит, треба правильно все рахувати”, – зазначив президент. 

А що із законопроєктом

Водночас досі незрозуміло, яким у кінцевому варіанті ми побачимо законопроєкт про мобілізацію, адже наразі в Раді не бачили новий варіант багатостраждального документа.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: “Что вы делаете?! У вас совесть есть?” Новий скандал із ТЦК шокував жителів Одеси!

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *