Командувач армії Естонії назвав 4 чинники для нападу Росії на НАТО

за кордоном

Командувач Сил оборони Естонії Мартін Герем повідомив, що для нападу Росії на НАТО потрібно, щоб співпали чотири чинники.

Про це Герем розповів в інтерв'ю ETV.

Як зазначив Герем, той факт, що Росія є загрозою, доказів не вимагає. Але для того, щоб загроза матеріалізувалася, необхідні чотири фактори.

По-перше, Росія має вийти з війни з Україною, тобто вивести основну частину своїх сил, наприклад, 300 000 із 400 000 військовослужбовців”, – зазначив командувач Сил оборони Естонії.

По-друге, сказав він, Росії потрібен якийсь період для відновлення чи адаптації.

“Дивлячись на сьогоднішню російську військову машину і на те, як суспільство підтримує її як щодо найму військовослужбовців, так і щодо заводів, я думаю, їй знадобиться рік на відновлення”, – оцінив Герем.

Читайте провідні новини дня:

За його словами, навіть якщо Росія відновиться за рік, навіть якщо Україна вийде з війни, “у світі має статися щось значне – суперпандемія, повний крах економіки, війна на Тайвані, на Балканах. У такому разі ми маємо бути дуже пильними”.

Четвертим чинником, який можна змінити, є підготовка до реалізації загрози.

Що краще ми підготовані, то менша ймовірність того, що вона (РФ – ред.) спробує це (напасти – ред.) зробити. Але якщо ми не говоритимемо про це, ми навряд чи підготуємося до цього, тоді цього можна очікувати. Звідси й беруться ці розрахунки на три-п'ять років. Цього року вона навряд чи вийде з війни з Україною, тож додамо рік чи два, тож уже вийде три”, – пояснив Командувач естонських Сил оборони.

Нагадаємо, в середині січня прем’єрка Естонії Кая Каллас попередила, що через три-п’ять років Росія може становити серйозну загрозу для східного флангу НАТО.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: НАТО закликає готуватися до тотальної війни з Росією! Які країни в зоні ризику?

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *