Кібератака в Україні: через збої не працюють “Шлях”, “Укрпошта” та “Нафтогаз” — подробиці

Події

У роботі інформаційної системи “Шлях” стався технічний збій і доступ до системи тимчасово відсутній.

Про це повідомила Держслужба України з безпеки на транспорті (“Укртрансбезпека”).

“До уваги міжнародних автомобільних перевізників та водіїв. Через технічний збій роботи дата центру тимчасово відсутній доступ до Системи “Шлях” та офіційного сайту Укртрансбезпеки”, – йдеться у повідомленні.

Окрім того, 25 січня про технічний збій повідомила і “Укрпошта”. Поштовий перевізник каже про масштабні проблеми. Водночас у відділеннях є можливість видавати посилки та приймати платежі, але інші послуги поки недоступні.

“У наших IT-системах відбувся значний технічний збій. Наші спеціалісти активно працюють над усуненням проблеми та відновленням повноцінної роботи, але це може зайняти деякий час”, — йдеться у повідомленні.

Також про масштабну кібератаку на датацентр повідомила пресслужба НАК “Нафтогаз України”. Через атаку вебсайти та колцентр “Нафтогазу” та “Газмережі” припинили працювати, повідомляє пресслужба НАК “Нафтогаз України”.

“Шановні клієнти ГК “Нафтогаз України” та “Газмереж”. Зафіксовано масштабну кібератаку на один із дата-центрів, який використовують наші компанії. Наразі вебсайти та колцентр не працюють”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше в ГУР попередили про нові російські кібератаки. Речник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов зауважив, що у Росії інвестують значні ресурси у кібервійська, щоб завдавати шкоди українській економіці. Тож масштабні кібератаки на кшталт тієї, яку було завдано по українському оператору мобільного зв’язку “Київстар”, Росія повторюватиме у майбутньому.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *