Чоловік Катерини Кухар натякнув на їхнє розлучення і потрапив у скандал з просуванням російської культури

Гламур

Колишній прем'єр Національної опери України Олександр Стоянов, чоловік народної артистки України Катерини Кухар, потрапив у скандал.

Днями колега Стоянова, балерина Христина Шишпор, обурилася тому, що є артисти, які  представляються співробітниками Національної опери України і виступають під музику російських класиків. Зазначимо, що сам театр з початком повномасштабної війни відмовився від будь-яких творів росіян. Шишпор не стала називати імена цих артистів, але звинуватила їх у тому, що вони пропагують російську культуру.

Згодом стало відомо, що йдеться про чоловіка Кухар Олександра Стоянова. Як з'ясувалося, компанія Стоянова Grand Kyiv Ballet у Німеччині анонсувала виставу “Лебедине озеро”, музику до якої написав росіянин Петро Чайковський.

Цю інформацію Стоянов підтвердив. У Instagram він записав звернення, в якому зазначив, що нічого критичного у цьому не бачить, і аргументував свою думку. Разом з тим артист балету вкотре натякнув, що вже не перебуває у шлюбі з Катериною Кухар.

Під час свого відеозвернення він назвав Кухар “матір'ю його дітей”, але не дружиною. Також він дав зрозуміти, що балерина не розділяє його думки щодо балету, де згадуються росіяни.

“У мене з матір'ю моїх дітей Катериною Кухар є велика й важка дискусія стосовно того, чи можуть українські артисти виконувати “Лебедине озеро”. На підтримку своєї позиції я використовую слова народної артистки України, балерини Наталії. Цитата: “Існує величезна різниця між походженням балету і його постановкою. Неправильно називати російськими балети, на які в кожного театру у світі вже десятки років є по дві-три власні редакції. У нашому театрі ми маємо дві версії “Лебединого озера” – Ковтуна та Шекери. Це українські балетмейстери, які віддали роки свого життя щоб прославити саме нашу культуру”, – сказав Стоянов.

І додав, що всі декорації та костюми для вистави також були створені українськими художниками.

Нагадаємо, чутки про те, що у шлюбі Катерини Кухар та Олександра Стоянова не все гаразд ширяться від жовтня 2023 року. Балерина зробила неоднозначний допис в Instagram, де натякнула на розрив з чоловіком.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *