Низка країн припинила фінансування агентства ООН у справах палестинців через можливий звʼязок з ХАМАС

за кордоном

Сполучені Штати, Велика Британія, Італія та низка інших країн зупинили фінансування агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA) через розслідування щодо співробітництва організації з бойовиками ХАМАС.

Про це повідомляє POLITICO.

“Велика Британія, Італія, Канада та Австралія наслідували приклад США, припинивши фінансову підтримку агентства ООН у справах палестинських біженців після того, як деякі з його співробітників були запідозрені в причетності до нападів ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня”, – сказано в повідомленні.

У повідомленні вказується, що США були найбільшим донором агентства ООН і у пʼятницю припинили фінансування після того, як Ізраїль надав докази, що 12 співробітників UNRWA могли бути причетні до терактів 7 жовтня.

В свою чергу голова Міністерства закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац у суботу заявив, що ізраїльський уряд спробує завадити агентству ООН працювати в секторі Газа після війни, заявивши, що UNRWA “не є вирішенням проблеми” і що він служив цивільним відділенням угрупування бойовиків ХАМАС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ізраїль втратив рекордну кількість солдатів за добу у Секторі Гази.

Крім того, ми раніше інформували, що Нетаньягу та Байден обговорили можливості створення незалежної палестинської держави.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *