Допомога Україні: Блінкен заявив, що Конгрес ставить під загрозу всі попередні досягнення

Події

Якщо Конгрес Сполучених Штатів не схвалить новий пакет допомоги для Україні, це поставить під загрозу досягнення ЗСУ та всі міжнародні зусилля, спрямовані на те, щоб Росія зазнала поразки у розв’язаній нею війні.

Про це заявив держсекретар США Ентоні Блінкен під час спільної з генсеком НАТО пресконференції у Вашингтоні, передає Укрінформ.

“Все, чого досягли українці, і що ми допомогли досягти їм, опиниться під загрозою. І в разі відсутності цього додаткового фінансування ми надішлемо важливий та хибний меседж усім нашим противникам про те, що ми несерйозно ставимося до захисту свободи й захисту демократії”, – сказав глава американської дипломатії.

Крім того, Блінкен заявив, що такий розвиток подій посилить віру Путіна в те, що він зможе пережити Україну і Захід.

“Цього не станеться”, – додав держсекретар США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Володимир Зеленський заявив, що він не вірить, що США припинять військову та фінансову підтримку України, однак, якщо це і станеться — це “буде серйозна загроза” для Європи.

Крім того, ми раніше інформували, що до Києва прибули інспектори Міноборони США, Держдепартаменту та Агентства з міжнародного розвитку для перевірки наданої Україні допомоги.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *