Наступ на Харків: експерт оцінив, чи є загроза

Війна

Українські Збройні сили ефективно стримують російську окупаційну армію на Куп'янському напрямку. Саме тому про загрозу ворожого наступу в бік Харкова наразі не йдеться.

Про це заявив експерт Олександр Мусієнко в коментарі “РБК-Україна”.

За його словами, Сили оборони роблять усе, щоб зміцнити рубежі. Що ж стосується активних бойових дій, вони можуть тривати ще протягом місяця.

“Наскільки мені відомо, є певне підкріплення і сили, які дають можливість зупинити ворога і щонайменше сповільнити його, відбивши атаки й виснаживши його, можливо, навіть створити передумови для переходу в локальні контратаки з нашого боку”, – зауважив він.

Мусієнко вислови припущення, що активні бої можуть тривати ще протягом лютого. Втім, потім наступальна активність російських військ може піти на спад – з урахуванням втрат, яких зазнає ворог. Експерт також наголошує, що рано говорити про вихід росіян на протилежний берег Оскола, а також наступ на Харків.

“Судячи з позицій ворога, з того, як вони загрузли на Куп'янському напрямку, а також з того, що в напрямку на Харків (на Слобожанській ділянці – Ред.) не фіксується нарощування ворожих сил, про загрозу саме для Харкова не йдеться. Це точно”, – додав експерт.

Ситуація на Харківщині

Днями аналітики Deepstate заявили, що окупанти просунулися на Куп'янському напрямку та захопили село Табаївка Харківської області. Крім того, аналітики наголошують, що ворог намагається розвинути успіх у бік Піщаного.

Тим часом у ЗСУ спростовують окупацію Табаївки. Військові наголошують, що командири ухвалюють тактичні рішення для збереження життя особового складу.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *