На одночасні проростки не доведеться чекати: ось у чому варто замочити насіння томатів перед висіванням

Різне

Деревний попіл

В ньому міститься безліч корисних мікроелементів, необхідних для пришвидшення розвитку рослини і зменшення терміну проростання насіння. Щоб приготувати розчин з деревного попелу, візьміть 1 л води і додайте 2 ст. л. попелу, ретельно перемішайте.

Настоювати розчин потрібно протягом однієї доби, а потім замочити в ньому насіння на 45 хвилин, щоб воно отримало всі корисні речовини.

Перекис водню

Як замочити насіння томатів перед висаджуванням у перекисі водню? Все дуже просто. Змішайте в 0,5 л води 1 ст. л. перекису водню, ретельно перемішайте — і можете одразу використовувати.

Цей аптечний засіб відрізняється дезінфікувальними властивостями, а тому допомагає захистити майбутню рослину від більшості хвороб.

Бурштинова кислота

Це ще один аптечний засіб, який є чудовим стимулятором зростання рослин і покращує їхню імунну систему, а тому запобігає різним хворобам, які можуть занапастити весь урожай.

Щоб отримати розчин для замочування, в 1 л теплої води розчиніть 1 г бурштинової кислоти і ретельно перемішайте.

Алое вера

В чому ще можна замочити насіння томатів для кращого проростання? Підійде розчин з алое вера, адже ця рослина має антибактеріальні та протизапальні властивості, які корисні для рослин.

Зазвичай для приготування розчину для замочування беруть воду і змішують її з соком алое вера у пропорції 10:1.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *