Пережили 20 місяців розлуки: історія кохання прикордонників, які у Маріуполі потрапили до полону

Ексклюзив ТСН

Прикордонники з Волині – Аліна та Ілля – пережили понад двадцять місяців розлуки і нарешті разом. У лютому 2022 року вони були на службі у Маріуполі. Потім майже одразу потрапили у полон і не мали жодної звістки одне про одного. Аліна у полоні пробула пів року. Відтоді чекала звідти коханого.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Тетяни Хомич. 

Прикордонники зустрілись після майже 2 років розлуки

Прикордонники Аліна та Ілля у полоні не знали про долю одне одного. 

“Будучи там я її дуже багато раз похоронив. Тому що у мене за неї звістки взагалі ніякої не було”, – каже прикордонник Ілля Музика.

Аліна пригадує той довгоочікуваний дзвінок. Вона саме відпочивала після служби. Жінка одразу помчала до нареченого. Ті години дороги, пригадують обоє, здавалися вічністю.

Війна застала пару в Маріуполі

Про цю зустріч закохані мріяли майже два роки. Так сталося, що велика війна застала пару у Маріуполі. Обидвоє служили прикордонниками-кінологами та перевіряли вантаж у порту. Потім там почалося справжнє пекло.

“Почали обстрілювати нас з мінометів, з артилерії, з повітря. Я була змушена лишитися з 36 бригадою, а хлопці лишилися зі своїм підрозділом”, – згадує Аліна Паніна. 

Відтоді вони більше не бачилися. І лише через два дні вдалося зідзвонитися. Як з’ясувалося згодом – востаннє перед полоном. Наречені пообіцяли одне одному – попри все вижити. Далі були довгі місяці полону. Аліні після приїзду в Оленівку  від колег вдалося довідатися ,що тут був Ілля. А отже, він живий. Чоловік же про кохану не знав нічого. Але думки про неї та рідних його рятували.

“Мене це дуже мотивувало. І, по-друге, я дуже сильно повірив в Бога”, – каже Ілля. 

Закохані мріють набутися разом

Аліну обміняли через пів року. Ілля ж продовжував перебувати у полоні. І лише в січні цього року під час найбільшого обміну полоненими – чоловік теж нарешті повернувся додому.

Там, в Маріуполі,  вони втратили двох своїх псів, із якими разом служили – Соню та Джессі. Собаки не раз під час обстрілів рятували їхні життя. Аліна після повернення з полону повернулася на службу. Тепер у неї нова помічниця – Челсі. Ілля поки на реабілітації і вже теж підшуковує собі друга.

Зараз, кажуть закохані, найголовніше, набутися разом і допомогти одне одному якнайшвидше забути ті жахіття з минулого. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ТСН 15:00 за 28 січня 2024 року | Повний випуск новин

Нагадаємо, як на фронті психологи допомагають воїнам ЗСУ і чому фахівцям теж складно.

Читайте також: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *