Війна в Серебрянському лісі: розвідники розповіли про бій із російською ДРГ (фото, відео)

Ексклюзив ТСН

У Серебрянському лісі під час виконання чергового бойового завдання група бригадних розвідників “Хартії” 13-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії натрапила на ворожий секрет – ДРГ окупантів. 

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Олександра Моторного.

Розвідники розповіли про свою роботу

Серебрянське лісництво – одна з найважчих нині ділянок фронту, тут також воюють і воїни “Хартії”, зокрема і група розвідників – “Діксон”, “Шуба” та “Де Ніро”. Одним з їхніх завдань є відшукати безпечні стежки для контратаки.

Навіть серед білого дня їхня робота має бути, максимально тихою й непомітною.

“Наша справа – тихенько підкрастися і роздивитися більше”, – каже розвідник 13-ї БрОП “Хартія” НГУ “Шустрий”.

Специфіка бою у Серебрянському лісі

Ліс водночас дає можливість замаскуватися, але з іншого боку – серйозно ускладнює тут війну. Тому що фактично визначити, звідки лунає постріл, аж до моменту розриву майже неможливо. Ще менш передбачувано, коли над кронами пошматованих дерев з’являються безпілотники.

Визначити на око – свій то дрон, чи ворожий, практично неможливо. Натомість одиночний автоматний постріл, що лунає з напрямку просування розвідгрупи, безпомилково вказує, де причаївся ворог.

Зрозуміти, скільки попереду ворогів, засідка це чи прихований ворожий спостережний пункт, просто неможливо. Натомість уся група, ніби злагоджений годинник, просуваючись вперед, короткими чергами працює на подавлення зустрічного вогню.

Воїни НГУ розповіли про бій із ворожою ДРГ

“Зараз, під час патрулювання, і натрапили на ворожу ДРГ. Це зазвичай професіонали. Вони добре озброєні. Їм не цікаво вступати в такий бій, тому що вони знають, що група, яка їх зустріла – добре навчені, добре озброєні. І в цьому немає резону. Їм краще зайти там, десь підкрастися до піхоти вночі. Зайняти якийсь бліндажик”, – каже розвідник 13-ї БрОП “Хартія” НГУ “Штурман”.

Ворожі диверсанти, твердить “Штурман”, сьогодні повертатимуться на свою базу не в повному складі. Українські ж захисники вийшли з бою цілими.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Натрапили на ворожий СЕКРЕТ у Серебрянському лісі! ЕКСКЛЮЗИВ ТСН з полювання на російську ДРГ

Нагадаємо, медикиня, яка пройшла російський полон, звернулася до українців.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *