Вікна сяятимуть чистотою кілька місяців: що треба зробити після їх миття

Різне

Миття вікон – справа клопітка, тому мало кому до вподоби. Здавалося б, лише вчора ви їх старанно помили, а вже сьогодні на них є пил і сліди від дощу. Втім, є один дієвий спосіб, який допоможе зберегти чистоту та сяяння вікон надовго. Розповідаємо, що треба робити, щоб вікна залишалися бездоганно чистими якомога більше часу.

Чим обробити вікна, щоб вони залишалися чистими якомога довше

Щоб вікна сяяли чистотою, немає потреби мити їх кожного місяця. Є один простий засіб, що впорається з цим завданням і зекономить вам час для приємніших справ.

Для приготування чудо-засобу знадобляться 1 ст. л. кондиціонеру для волосся та 1 ст. л. гліцерину. Ці інгредієнти треба добре розмішати, нанести на чисті вікна паперовим рушником і добре натерти. Після цього вони не бруднитимуться і залишатимуться чистими доволі тривалий проміжок часу. Вікнам не будуть страшні навіть пил і дощ, після яких залишаються розводи та патьоки.

Як і чим мити вікна, щоб вони довго залишалися чистими

Якщо мити вікна такими засобами, вам не доведеться щомісяця витрачати час на цю неприємну справу.

  • Оцет. Для того, щоб приготувати засіб для миття вікон, треба взяти склянку теплої води і 50 г оцту. Змішайте складники та вилийте до пляшки з розпилювачем. Такий розчин універсальний, він добре впорається з брудом на вікнах, не залишатиме розводів і відлякуватиме комах, які залишають сліди на склі. Розпиліть засіб на скляну поверхню і витріть вікно насухо рушником чи серветкою.
  • Крохмаль. Цей продукт допоможе впоратися навіть із найбруднішими вікнами та не залишить розводів. Щоб приготувати мийний засіб, необхідно 1 ст. л. крохмалю розчинити в літрі води. Далі треба нанести засіб на вікна, добре потерти губкою і залишити до повного висихання. Потім залишки крохмалю треба видалити сухим паперовим рушником.
  • Сіль. Звичайна кухонна сіль також творить дива на вікнах, надаючи склу неймовірного блиску і не залишаючи водночас розводів. Для приготування розчину треба взяти 2 ст. л. солі та розчинити у склянці теплої води. Необхідно помити вікна отриманим мийним засобом за допомогою мікрофібри.
  • Мийний засіб та оцет. Щоб приготувати розчин, треба взяти 70 г оцту і пів літра теплої води, додати чайну ложку гелю для посуду. Отриманим розчином треба добре помити вікна, ополоснути чистою водою і витерти насухо.
  • Чай. Міцний чорний чай також чудово впорається з брудом на вікнах. Для цього треба приготувати пів літра міцного чаю без домішок і додати туди три ложки оцту. Цю рідину за допомогою розпилювача треба нанести на вікна і добре протерти їх паперовим рушником. Потім ополоснути чистою водою і витерти насухо.

Читайте також:

Жовті плями миттєво зникнуть з ванної та унітазу: стара сантехніка сяятиме чистотою, як нова

Сяятиме чистотою за 10 хвилин: “королева чистоти” поділилася, як відчистити витяжку від жиру

Тюль завжди буде білосніжним і не жовтітиме: як повернути тканині первозданний колір

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *