400 окупантів на кілометр: українська дипломатка в ОБСЄ розповіла про шалені втрати Росії

Війна

Під час просування на один кілометр територією України російська окупаційна армія втрачає в середньому 400 своїх солдатів. Такі підрахунки навела заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях Наталія Костенко в середу, 31 січня, під час чергового засідання Форуму безпекового співробітництва ОБСЄ у Відні.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Маючи значну перевагу як у живій силі, так і в озброєнні, російські війська продовжують зазнавати значних втрат. У середньому російські збройні сили втрачають 400 солдатів на кожен кілометр просування”, – цитує інформаційне агентство українську дипломатку.

Наталія Костенко нагадала, що російське вторгнення супроводжується масштабними повітряними ударами. Зокрема, за її словами, лише за два місяці, протягом грудня-січня, російські війська випустили понад 600 ракет і 1000 БПЛА типу Shahed по території України.

Однак, зазначила дипломатка, попри такі зусилля, державі-агресорці не вдається досягти своєї мети – “демонтажу української державності та знищення української нації”.

Наталія Костенко наголосила на важливості військової допомоги від західних партнерів для протистояння російській агресії. 

“Важкі броньовані машини, в тому числі танки, сучасні системи протиповітряної оборони та бойові літаки необхідні для захисту цивільного населення та звільнення суверенних територій України. Ми вдячні нашим міжнародним партнерам за допомогу у підвищенні боєздатності України”, – сказала вона.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін заявив про необхідність відсунути лінію бойового зіткнення углиб України, щоб далекобійна зброя не діставала до території РФ.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *