Пісторіус “втомився” від теми ракет Taurus для України: що сказав міністр

Зброя

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус сказав, що “втомився” від дискусій довкола постачання Україні далекобійних ракет Taurus.

Про це міністр заявив у Бундестазі, повідомляє N-TV.

Пісторіус розкритикував дискусії щодо постачання до України крилатих ракет Taurus. 

“Політик СДПН сказав, що “втомився” від дебатів, які тривають під час обговорення бюджету в Бундестазі“, – йдеться в публікації.

За словами міністра, незважаючи на те, що Німеччина є другою за величиною прихильницею України, дискусія відбувається лише про спеціальну систему озброєнь – “начебто йдеться про те, чи передамо ми все, що можливо, чи візьмемо на себе частину свободи і відповідальності за ухвалення цього рішення самі”.

Видання зазначило, що з негативним ставленням Пісторіуса надії Києва на ракети Taurus, ймовірно, ще більше впадуть.

Читайте провідні новини дня:

Taurus – одна з найсучасніших ракет ВПС і може знищувати такі цілі, як бункерний комплекс, навіть з великих висот і відстаней. Україна неодноразово просила про ракети великої дальності, адже вони могли б дати перевагу в боротьбі з російським вторгненням. Однак на у жовтні 2023 року канцлер Німеччини Олаф Шольц вирішив поки не передавати Taurus Україні через побоювання ударів по території РФ і як наслідок втягування ФРН у конфлікт.

Повідомляється, що Пісторіус також вкотре попередив, що “імперіалістичні амбіції Путіна” не закінчаться на Україні, і що президент РФ хоче “продовжувати розширювати кордони”. Тому німецька підтримка України має тривати, зазначив міністр.

Нагадаємо, кількома днями раніше видання DW повідомило, що політики з урядової коаліції Німеччини посилили тиск на канцлера Олафа Шольца щодо необхідності постачання Україні ракет Taurus.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Купу всього, але не “Таурус”. Німеччина анонсувала нову допомогу

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *