Росіяни стали застосовувати менше дронів для атак: що це означає

Останнім часом під час атак агресорка Росія застосовує невелику кількість безпілотників Shahed. Втім, це не означає, що окупанти відчувають брак іранських дронів-камікадзе.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

“Це абсолютно ні про що не говорить, це однозначно. Не можна стверджувати, що бракує (БлЛА – Ред.). Як може бракувати, якщо у вересні було 500, потім знову сотні кожного місяця застосовують”, – зауважив він. 

Як приклад Ігнат згадав новорічну ніч, коли армія РФ випустила близько 90 дронів-камікадзе по Україні. Тоді більшість з них збили сили ППО. Натомість у ніч проти 1 лютого окупанти запустили лише чотири безпілотники. 

“Інколи навіть буває, що один-два застосовують вночі так, щоб перевірити нашу спроможність, і запускають їх в якості розвідувальної мішені для того, щоб побачити, як ми будемо реагувати на ту чи іншу загрозу”, – додав Ігнат.

Нагадаємо, вночі 1 лютого під час атаки РФ безпілотниками по Україні ворог випустив лише чотири БпЛА типу “Shahed-136/131”. Два з них було знищено на Харківщині. Ще два – атакували регіон.

Тоді як вночі проти 31 січня окупанти атакували Україну 20 дронами. Сили ППО знищили 14 БпЛА у межах Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Кіровоградської та Харківської областей

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *