РФ авіабомбами обстріляла пам’ятку національного значення Кам’янська Січ

Війна

Російські окупанти скинули три авіабомби на пам’ятку національного значення Кам’янська Січ на Херсонщині.

Про це повідомили у Мінкульті.

“Доступу до території Національного заповідника “Хортиця” немає з початку повномасштабного вторгнення. Тут знаходиться могила кошового отамана Костя Гордієнко та кладовище запорозьких козаків першої половини 18 ст. Черговий доказ того, що Росія воює проти української ідентичності”, – зазначив в. о. голови Мінкульту Ростислав Карандєєв.

Відео обстрілу Кам’янської Січі з’явилося в російських телеграм-каналах. На кадрах видно, що під час обстрілу культурний об’єкт зазнав трьох потужних вибухів.

Судячи з відео, перший з трьох вибухів стався на території господарчого передмістя Січі, де знаходяться досі недосліджені об'єкти І половини 18 ст.

Другий приліт – на територію сучасного туристичного об’єкта, в безпосередній близькості від хреста та могили кошового отамана Костя Гордієнко.

Співробітники Національного заповідника “Хортиця” розпочали документування наслідків атаки на унікальну пам’ятку козацької доби.

Кам’янська Січ — один з останніх адміністративних і військових центрів Війська Запорозького Низового за часів його перебування під протекцією Кримського ханства у першій третині 18 ст.

Нагадаємо, що 31 січня РФ скинула авіабомби на цивільну лікарню на Харківщині.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *