Шмигаль відповів, чи зможе Україна випустити 1 млн дронів 2024 року та хто саме це реалізує

Події

Випустити 1 млн дронів цьогоріч — це реалістичне завдання для України. У його реалізації влада робить ставку не лише на державні проєкти, а й приватні компанії.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду 1 лютого, пише “Інтерфакс-Україна”.

За його словами, “у фокусі — дрони та інші військові інновації”.

“Ключове завдання — активізувати виробництво безпілотників, боєприпасів, іншої сучасної зброї та наситити нею Сили оборони. Президент Володимир Зеленський поставив чітку мету — випустити цього року мільйон дронів для фронту. З огляду на ту базу і потенціал, який є сьогодні, — це дуже реалістичне завдання”, — сказав Шмигаль.

Прем'єр наголосив, що влада робить ставку не тільки на державні проєкти, а й приватні компанії.

“Коли чотири з п'яти компаній в оборонному секторі — приватний бізнес, це дає ефективність, інновації, швидкість. Нині в Україні майже 200 компаній випускають дрони, а позаторік їх було лише сім”, — зазначив він

Ба більше, за його словами, уряд багато уваги приділяє розробкам систем РЕБ, а також працює над проєктами автоматичних турелей і розміновувачів.

Нагадаємо, раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров закликав українців долучатися до проєкту “Народний дрон” — інженерного курсу із навчання зібирання вдома FPV-дронів. 

Водночас експерт зі зв'язку та радіотехнологій Сергій “Флеш” Бескрестнов надав своє пояснення доцільності процесу.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *