Дуда засумнівався в деокупації Криму: посол України відреагував

Політика

Днями польський президент Анджей Дуда в одній зі своїх заяв поставив під сумнів повернення анексованого 2014-го Криму під контроль Києва. Після цього український посол Василь Зварич виступив із заявою щодо неодмінної деокупації півострова.

Реакція посла у з'явилася Twitter (Х) після заяви Дуди в інтерв’ю Kanal Zero.

“Сьогодні Росія намагається перемогти в Україні. Я скажу так: якщо Росія збереже території України, то фактично це буде перемога Росії і тоді ймовірність нового нападу з боку Росії буде дуже високою”, – висловився польський лідер. 

Анексований півострів він назвав “особливим місцем, зокрема з історичних причин”. Адже, зауважив Дуда, “якщо ми подивимося історично, він довший час був у руках Росії”. Крім того, президент Польщі наголосив, мовляв, не знає, чи отримає Україна Крим назад.

“Я не знаю, чи поверне Україна Крим, але я вірю, що вона поверне собі Донецьк і Луганськ”, – наголосив польський лідер. 

Реакція на слова Дуди

Посол України Василь Зварич зауважив, що “Крим – це Україна: так є і так буде”. 

“Міжнародне право – основа. Тимчасова окупація Криму Росією є воєнним злочином, за який вона буде покарана. Деокупація Криму – наше спільне з вільним світом завдання і обов'язок. Ми зробимо це беззаперечно. Ми віримо і діємо разом”, – наголосив дипломат.

Нагадаємо, раніше Анджей Дуда заявив, що Путін намагається “підпалити світ”. Крім того, кремлівський “фюрер” взявся за відродження імперіалізму. Президент Польщі наголосив, що Москва – це агресор, що напав “на незалежну та суверенну країну”.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *