Ніжний салат з “пекінки” вважається одним із кращих варіантів легких салатів як для щоденного споживання, так і на свято.
Пропонуємо вам різні варіанти салатів на будь-який смак.
Легкий салат із пекінської капусти
Ці салати з пекінської капусти легкі як для споживання, так і в приготуванні. Для них потрібно обмаль продуктів і часу.
Салат з пекінської капусти та кукурудзи
Для приготування вам знадобляться:
- капуста пекінська – 250 г,
- кукурудза консервована – 100 г,
- огірок свіжий – 1 шт.,
- яйце – 1 шт.,
- сметана – 50 г,
- петрушка свіжа – кілька гілочок,
- сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- Яйце відварити круто, почистити, нарізати соломкою.
- Пекінську капусту вимити, нашаткувати тонкими смужками.
- Огірок вимити, нарізати соломкою.
- Петрушку подрібнити.
- Змішати всі інгредієнти, додати кукурудзу. Посолити, поперчити за смаком і заправити салат сметаною.
Салат з пекінської капусти, крабових паличок і французької гірчиці
Інгредієнти:
- капуста пекінська – 400 г,
- палички крабові – 300 г,
- перець болгарський – 1 шт.,
- цибуля – 1 шт.,
- йогурт 8-10% або сметана нежирна 10-15%,
- гірчиця французька – 2 ст. л.,
- сіль, перець – за смаком.
Приготування:
- Пекінську капусту нарізаємо поздовжніми шматочками близько 1,5-2 см завдовжки. Висипаємо все до глибокої ємності, в якій усе будемо перемішувати.
- Цибулю нарізаємо тонкими гарними півкільцями.
- Перець нарізаємо великою соломкою.
- Додаємо перець і цибулю до пекінської капусти.
- Нарізаємо крабові палички, щоб вийшли довгі шматочки.
- Акуратно перемішуємо салат, щоб капуста не втратила свою пухнастість і хрумкість.
- Готуємо заправку – змішуємо йогурт або сметану з французькою гірчицею. Солимо та додаємо чорний мелений перець. Заправляємо салат.
Святковий салат з пекінської капусти
Салат з пекінської капусти, креветок та ананаса
Інгредієнти:
- капуста пекінська – пів качана,
- креветки коктейльні – 300 г,
- палички крабові – 200 г,
- ананаси консервовані – 400 г;
- майонез домашній – 3 ст. л.,
- сіль – за смаком.
Приготування:
- Нарізаємо капусту.
- Подрібнюємо консервовані ананаси та крабові палички, додаємо до капусти.
- Змішуємо салат з коктейльними креветками.
- Заправляємо все сіллю і домашнім майонезом.
Як зробити салат з пекінської капусти з сухариками
Простий рецепт салату з пекінської капусти з сухариками
Інгредієнти:
- капуста пекінська – 500 г,
- філе курки звареної або копченої – 150 г,
- кукурудза консервована – 150 г,
- огірок свіжий – 1 шт.,
- сухарики – 150-200 г,
- сік лимона – 2 ст. л.,
- олія оливкова – 3-4 ст. л.,
- сіль, перець – за смаком.
Сухарики для салату можна купити, а можна зробити самому в духовці.
Для цього нарізати хліб невеликими кубиками, викласти на деко та прожарити в духовці 10 хвилин за температури 160 градусів. Кілька ложок оливкової або соняшникової олії змішати з сіллю. Викладаємо сухарики до миски з олією і добре перемішуємо. Можна додати французькі або італійські трави. Після цього висипаємо їх на деко і кладемо знову до духовки за 160 градусів ще на 10 хвилин, періодично помішуючи.
Приготування салату:
- Філе курки нарізати кубиками.
- Свіжий огірок помити та порізати кубиками.
- Пекінську капусту тонко нашаткувати. Все скласти до салатника.
- З консервованої кукурудзи злити сік і додати її до салату. Посолити, поперчити за смаком.
- Заправити оливковою олією та акуратно перемішати.
- Перед подаванням на стіл посипати його зеленню і додати сухарики.
Салат “Цезар” з пекінською капустою
Інгредієнти:
- капуста пекінська капуста – 300 г,
- філе куряче – 200 г,
- сир твердий – 100 г,
- сухарики – 80 г,
- майонез – 2 ст. л.,
- часник – 1 зубок,
- зелень свіжа,
- лимон – половина.
Приготування:
- Відварене філе розрізаємо вздовж на шматочки.
- Тонко нарізаємо капусту.
- Сир дрібно натираємо. Все перемішуємо.
- Готуємо заправку. Змішуємо вичавлений часник, майонез, сік лимона, а також рубану зелень.
- Заправляємо салат соусом, додаємо сухарики.
Салат з пекінської капусти без майонезу
Цей салат сподобається тим, хто правильно харчується, адже в ньому багато вітамінів і поживних речовин.
Інгредієнти:
- капуста пекінська – качан середнього розміру,
- паприка червона – 1 шт.,
- морква – 1 шт.,
- цибуля середнього розміру – 1 шт.,
- олія оливкова олія – 3 ст. л.,
- рисовий або яблучний оцет – 2 ст. л.,
- цукор – 1 ст. л.,
- зелень свіжа,
- сіль – за смаком.
Приготування:
- Нарізаємо пекінську капусту.
- Ріжемо червону паприку на тонкі смужки. Змішуємо все в одній мисці.
- Моркву нарізаємо соломкою, додаємо до салату.
- Нарізаємо півкільцями цибулю. Якщо вона надто гірка, можна на одну хвилину залити її окропом.
- Готуємо соус для салату. В мисці змішуємо оливкову олію, оцет, цукор, сіль і перець. Ретельно все перемішуємо до утворення однорідної маси – цукор має повністю розчинитися. За бажанням, цукор можна замінити медом.
- Заправляємо салат соусом.
Читайте також: