“Палилися в районі Кринок та Авдіївки”: ЗСУ встановили рекорд зі знищення російських БТР – Коваленко (фото)

Зброя

Протягом січня 2024 року було верифіковано знищення 10 російських бойових броньованих машин БТР-82АТ. У грудні 2023 року підбили два такі БТР. Загалом ці БТР-82АТ знищувалися від 2022 року в одиничних примірниках на місяць, але в січні 2024 року був встановлений рекорд.

Про це написав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі.

За даними Коваленка, БТР-82АТ був уперше представлений на форумі “Армія-2019”.

“Він тоді одразу ж привернув мою увагу, оскільки копіював концепцію БТР-4 щодо підвищення виживання машини за допомогою встановлення посилених бронепанелей і протикумулятивних ґрат, які російські “експерти” висміювали від 2014-го”, – зазначив експерт.

Він додав, що БТР-82АТ – це приклад того, як російський ВПК не зміг подужати розвиток і відродження проєкту БТР-87.

“Тому навісили на БТР-82 додаткові бронелисти, які за ідеєю повинні тримати 12,7х108-мм, поставили комбінований двоканальний приціл з вертикальною стабілізацією та лазерним далекоміром і залишилися всім задоволені”, – пояснив Коваленко.

Окремо він зазначив, що в умовах повномасштабної війни та гострої необхідності посилених ББМ російський оборонно-промисловий комплекс лише зараз став демонструвати постачання до військ чогось схожого на дрібносерійне виробництво комплектів аналогічних 675-СБ3КДЗ як для БМП-2, так і для БТР-82.

“Також зверну увагу, що БТР-82АТ переважно палилися в районі Кринок та Авдіївки. Саме на ці напрямки РВВ кидають ці, мабуть, поки що найбільш броньовані БТРи, що теж важливо для загального розуміння ситуації”, – пояснив Коваленко.

Нагадаємо, експерти порівняли нинішні втрати російської техніки на фронті з 2022-2023 роками та зазначили, що вони значно зросли. А це свідчить про те, що вже через 6 місяців у росіян може закінчитися бойова техніка.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *