Топ-10 чоловічих та жіночих імен, які запрограмовані на щастя та успіх: перевірте своє

Різне

Психологи стверджують, що поєднання звуків у імен напряму впливає на характер та особистісні якості людини. Наші предки знали про це, тому давали своїм дітям такі імена та прізвища, щоб ті мали щасливу долю, міцне здоров’я й незламний характер. Кожен народ має свої імена, що означають “щастя”. Розповідаємо про десять наймилозвучніших імен із цим значенням.

Які імена притягують щастя: 10 варіантів  

  • Макар. Це слов’янське ім’я, що має грецьке походження і означає “щасливий, блаженний”. У Стародавній Греції так називали головного бога Зевса. Останні роки це ім’я стало набирати шаленої популярності.
  • Рада. Це старослов’янське ім’я, яке має пряме значення “радісна, щаслива”. Ім’я Рада досить популярне у поляків, болгар і сербів.
  • Веніамін. Ім’я згадується ще у Старому Завіті. Якщо його дослівно перекласти, то воно означає “щасливий син”. У США це ім’я звучить як Бенджамін.
  • Зіта. Це ім’я не індійське, як прийнято вважати, воно має латинське походження і означає “щаслива”. Воно досить популярне в Угорщині, а європейці надають перевагу іншій версії – Фелічіта.
  • Фелікс. У Стародавньому Римі так називали непереможного бога війни Марса. Як ім’я воно не використовувалося, його часто давали як прізвисько – щасливчик, пустунчик долі. Наразі це ім’я досить поширене у скандинавських країнах.
  • Єфросинія. Це старослов’янське ім’я з давньогрецьким корінням, що означає радість та блаженство. Так називали міфічну істоту у грецькій міфології, що дарувала людям радість і щастя.
  • Тихон. Походження цього чоловічого імені вкрай цікаве. Так називали давньогрецьку богиню Тюхе, що приносила щастя й удачу. Одним із її атрибутів було славнозвісне Колесо Фортуни. Таке ім’я вкрай популярне у скандинавських країнах, там часто називають хлопчиків Тіко, Тікі, Тіхо.
  • Лайма. Так балти називали свою богиню щастя й талану. У дослівному перекладі це ім’я означає “мати щастя”, яка у міфології вважалася покровителькою закоханих та родинного вогнища. Це ім’я досить поширене та шановане у прибалтійських країнах.
  • Бенедикт. Це одне з найпоширеніших імен у Швеції та Німеччині. Але воно має латинське походження і перекладається як “щасливий, благословенний”.
  • Летиція – щастя, радість і краса. У стародавніх римлян була богиня Летиція, яка була покровителькою веселощів і багатства. Це ім’я досить популярне в Європі і має купу варіантів – Летісія, Летіша, Лейтіс.

Читайте також:

Чоловіки від них шаленіють: жінки із цими іменами зведуть з розуму будь-кого

Можуть похвалитися неймовірною енергетикою: 10 жіночих імен, власниці яких обрані Богом

Жінки із цими іменами народжені правити світом: могутні, успішні та владні

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *