Abrams і Challenger ще не бачили: як воїни ЗСУ воюють на танку Т-64, якому понад 40 років (фото, відео)

Ексклюзив ТСН

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 8 атак у районах Богданівки та Кліщіївки. Там ворог намагався покращити тактичне положення, звітують у Генштабі. Утім наші армійці зробити цього не дали.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Івана Петричака.

Як танки воюють на Бахмутському напрямку

ТСН поспілкувалась із танкістами, які захищають Україну на Бахмутському напрямку. Вони показують – напередодні падав сніг, мокрота розмила дороги, але погода ще не найгірша із можливих.

Коли танк Т-64 повертається із завдання, його командир вистрибує з броні і хутко паркує машину в польовий гараж. Капонір під накриттям і серед дерев – не можна дати помітити ворогові.

Машини готові до виїзду завжди. Щоправда нині робота на цій ділянці фронту у цих хлопців здебільшого планова.

“Виїжджаємо оце затемна і повертаємося – затемна”, – каже командир танку “Андрій”. 

Екіпажі їдуть на чергування, займають закриті вогневі позиції і стоять так годинами, чекаючи на цілі.

Гріються танкісти, як можуть: кілька шарів одягу, волонтерські електронні устілки від павербанків. Бо ж навіть по приїзду – робота під відкритим небом і на вітрах завжди знайдеться.

ЗСУ воюють танками, яким уже за 40 років

42-га окрема механізована бригада створена на початку повномасштабного вторгнення. Тоді думалося, що нові підрозділи, навчені в країнах Заходу, отримають, окрім досвіду, ще й вдосталь новітнього озброєння від країн партнерів. Утім, ці танкісти закордонних Abrams і Challenger вживу поки не бачили. Їхні машини – найпоширеніші серед українських військ Т-64, яким подекуди давно за 40 років. Екіпажі цього батальйону теж немолоді. Середній вік, як і танкам – 40 і більше. 

“Ви знаєте, я за фахом вчитель української мови і літератури. Я ніколи не думав, що я буду в формі тут оце. Але… життя так складається. І звикаєш. Отримав повістку, прийшов у військкомат і на наступний день – відправили вже. Але знаєте – я ні разу не шкодував”, – каже “Андрій”. 

Танкісти кажуть у них єдине бажання – щоб закінчилась війна. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Бої йдуть, а старенький танк стоїть! Новомодної техніки деякі танкісти навіть не бачили

Нагадаємо, як танкісти Нацгвардії воюють на Запорізькому напрямку і чого просять військові

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *