Щоб приготувати смачні голубці, пропонуємо замість білокачанної капусти використати пекінську.
Чому з пекінської капусти:
- такі голубці простіше готувати,
- часу на приготування потрібно витратите менше,
- впоратися з тоншим листям “пекінки” легше,
- смак виходить ніжнішим.
Інгредієнти:
- капуста пекінська – 1 кг,
- фарш – 600 г,
- цибуля – 1 шт.,
- морква – 1 шт.,
- рис – 100 г,
- паста томатна – 2 ст. л.,
- лист лавровий – 2 шт.,
- перець запашний – 3-4 горошини,
- сіль, перець чорний мелений – за смаком,
- зелень – за смаком.
Приготування:
- Ретельно помитий рис залийте 500 мл холодної води та варіть на мінімальному вогні 15 хвилин. Готовий рис відкиньте на сито або друшляк, щоб стекла зайва рідина.
- Підготуйте пекінську капусту. Це можна робити декількома способами. Її можна розібрати на листя і скласти їх до просторої каструлі, залити окропом і залишити на кілька хвилин. Через 3-5 хвилин воду злити. Другий спосіб – покладіть качан до поліетиленового пакета, щільно зав'яжіть, покладіть до мікрохвильової печі і готуйте 5-7 хвилин. Дістаньте качан з мікрохвильової печі і залиште остигати в пакеті.
- Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на великій тертці.
- До місткості викладіть фарш, додайте цибулю, моркву, відварений рис, подрібнену зелень, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте руками.
- Візьміть лист капусти, викладіть на товстий край начинку і закрутіть голубець, підгинаючи краї. Таким чином сформуйте всі голубці.
- Для соусу розведіть у 500 мл води томатну пасту, додайте сіль, лавровий лист і запашний перець.
- Тушити голубці можна в каструлі, мультиварці чи духовці. На дно місткості викладіть кілька капустяних листків, щоб страва не підгоріла, а на них голубці. Залийте соусом і тушіть на невеликому вогні протягом 40-60 хвилин.
Читайте також: