Смачні, ніжні голубці – рецепт з пекінської капусти

Другі страви

Щоб приготувати смачні голубці, пропонуємо замість білокачанної капусти використати пекінську.

Чому з пекінської капусти:

  • такі голубці простіше готувати,
  • часу на приготування потрібно витратите менше,
  • впоратися з тоншим листям “пекінки” легше, 
  • смак виходить ніжнішим.

Інгредієнти:

  • капуста пекінська – 1 кг,
  • фарш – 600 г,
  • цибуля – 1 шт.,
  • морква – 1 шт.,
  • рис – 100 г,
  • паста томатна – 2 ст. л.,
  • лист лавровий – 2 шт.,
  • перець запашний – 3-4 горошини,
  • сіль, перець чорний мелений – за смаком,
  • зелень – за смаком.

Приготування:

  • Ретельно помитий рис залийте 500 мл холодної води та варіть на мінімальному вогні 15 хвилин. Готовий рис відкиньте на сито або друшляк, щоб стекла зайва рідина.
  • Підготуйте пекінську капусту. Це можна робити декількома способами. Її можна розібрати на листя і скласти їх до просторої каструлі, залити окропом і залишити на кілька хвилин. Через 3-5 хвилин воду злити. Другий спосіб – покладіть качан до поліетиленового пакета, щільно зав'яжіть, покладіть до мікрохвильової печі і готуйте 5-7 хвилин. Дістаньте качан з мікрохвильової печі і залиште остигати в пакеті.
  • Цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на великій тертці.
  • До місткості викладіть фарш, додайте цибулю, моркву, відварений рис, подрібнену зелень, посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте руками.
  • Візьміть лист капусти, викладіть на товстий край начинку і закрутіть голубець, підгинаючи краї. Таким чином сформуйте всі голубці.
  • Для соусу розведіть у 500 мл води томатну пасту, додайте сіль, лавровий лист і запашний перець.
  • Тушити голубці можна в каструлі, мультиварці чи духовці. На дно місткості викладіть кілька капустяних листків, щоб страва не підгоріла, а на них голубці. Залийте соусом і тушіть на невеликому вогні протягом 40-60 хвилин.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *