У Дніпрі розформували полк особливого призначення Нацполіції: їх переводять до підрозділу “Лють”

Війна

У Дніпрі розформували підрозділ особливого призначення Нацполіції області. Всі спецпризначенці будуть переведені до штурмової бригади “Лють”.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції області Олександр Фацевич.

За його словами, від початку повномасштабної війни поліцейські різних служб, зокрема і підрозділів особливого призначення всіх областей України, стали до оборони та захисту держави.

“Тому реагуючи на одиничний і неприпустимий факт, що мав місце у Дніпропетровській області, керівництвом Національної поліції ухвалено рішення про розформування полку особливого призначення ГУНП у Дніпропетровській області і всі спецпризначенці будуть переведені до штурмової бригади Національної поліції “Лють” у порядку ст. 65 Закону України “Про Національну поліцію України”, – розповів Олександр Фацевич.

Він також додав, що від початку війни всі поліцейські отримали низку додаткових функцій. Від першого дня вони ведуть службу в посиленому режимі та працюють у складі Сил безпеки й оборони.

“Евакуюють людей, розбирають завали, розслідують воєнні злочини, захищають безпеку громадян і правопорядок всередині країни, але саме спецпризначенці стали міцною основою в боротьбі з ворогом. Поліцейські особливого призначення з різних регіонів, як і поліцейські інших підрозділів, у складі бригади “Лють”, а також зведених загонів щоденно боронять Україну та залишаються вірними присязі на вірність українському народу”, – підкреслив Фацевич.

Що цьому передувало

Зазначимо, що ввечері 4 лютого в соцмережах з’явилася інформація про те, що під час зборів поліцейських сталася суперечка щодо переведення працівників спецпідрозділів до штурмової бригади МВС. Поліцейські не погоджувалися з цим рішенням, але заявили, що готові воювати у складі свого підрозділу.

Нагадаємо, що заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку “Азов” Максим Жорін прокоментував скандал на Дніпропетровщині, де поліцейські відмовилися вступати до штурмової бригади “Лють”.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *