Евакуація українців із Сектора Гази: у ГУР розкрили деталі спецоперації

за кордоном

Головне управління розвідки Міноборони України було відповідальне за порятунок українців із Сектора Гази. Офіцер ГУР з позивним “Двадцять Перший” розкрив деталі спецоперації.  

Про це повідомляє пресслужба ГУР.

“Завдання отримали одразу 7 жовтня 2023 року… Розробляли декілька варіантів евакуації, але завжди щось іде не за планом, завжди є якісь ризики. Це була така активна гра, в якій нам довелось весь час ухвалювати нові рішення”, – пригадав розвідник.

За словами офіцера розвідки, було декілька етапів евакуації. Перший – це подання списків громадян для затвердження, потім українців у певні дні виводили з території Гази. Перші люди були евакуйовані 7 листопада. Був реалізований план через офіційну евакуацію зеленим коридором. 

“Ми вийшли одразу після громадян Сполучених Штатів… Ми вийшли швидше, ніж громадяни Російської Федерації, що так само було приємним результатом нашої роботи”, – сказав розвідник.

Операція з евакуації українців закінчилася у грудні 2023 року, коли вийшла третя група громадян, яка була найбільшою. Далі евакуація проводилася меншими групами за участю посольства.

Нагадаємо, Ізраїль готує велику операцію на півдні Сектора Гази.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *