На кордоні із Польщею скоро з’явиться новий міжнарожний пункт пропуску – що відомо

Події

На кордоні із Польщею завершують будівництво нового пункту пропуску “Нижанковичі – Мальховичі”, який розташовуєтсья у Львівській області.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, міжнародний автомобільний пункт пропуску очікується, що запрацює у найближчі пів року.

“У вересні 2021 року разом з тодішньою воєводою Підкарпатською Евою Леніарт ми заклали капсулу будівництва. Сьогодні з новопризначеною очільницею Підкарпатського воєводства пані Терезою Кубас-Гуль оглянули хід робіт на майбутньому автомобільному пункті пропуску. Зараз він уже на завершальному етапі”, – написав він.

Наступним етапом може стати створення пішохідного пункту пропуску. Наразі це питання ще не вирішено.

Крім того, як додав Козицький, минулого місяця Львівська обласна державна адміністрація подала у Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України пропозицію доповнити угоду про створення міжнародного автомобільного пункту пропуску “Нижанковичі – Мальховичі” залізничним сполученням. Аналогічне звернення до польського профільного міністерства скерувало Підкарпатське воєводство.

“Пропонуємо здійснювати контрольні процедури на залізничному пункті пропуску спільно з контролюючими органами Польщі за принципом пункту пропуску у Смільниці. Наразі очікуємо на відповіді”, – зазначив посадовець.

Нагадаємо, за даними ДПСУ, польські фермери 12 лютого планують блокувати ще два пункти пропуску з Україною.

Провідні новини на сьогодні:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *