США завдали нового удару по хуситах у Ємені: які цілі вражено

за кордоном

З метою захисту торгових суден у Червоному морі у суботу, 10 лютого, сили Центрального командування США завдали удару по військових об’єктах угруповання хуситів у Ємені. Загалом було вражено п'ять цілей на північ від міста Ходейди.

Відповідну заяву оприлюднили в Центральному командуванні США 11 лютого.

“Сили успішно завдали ударів в цілях самооборони по двох безпілотних надводних кораблях (USV) і трьох мобільних протикорабельних крилатих ракетах (ASCM), які були готові до запуску по кораблях у Червоному морі”, — йдеться в заяві.

У американському військовому командуванні наголосили, морські безпілотники та ракети становили безпосередню загрозу як торговим суднам, так і військовим кораблям ВМС США.

“Ці дії захистять свободу судноплавства та зроблять міжнародні води більш безпечними для ВМС США та торгових суден”, – йдеться в заяві Центрального командування США.

Нагадаємо, 4 лютого США та та їхні союзники завдали масових ударів у відповідь на напади хуситів на комерційне судноплавство, а також через атаки на військові судна, що проходять через Червоне море. 

ТСН.ua детально розповів, хто такі хусити та навіщо вони блокують море і як ситуація довкола Ємена може вплинути на війну в Україні.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *